« Następny   [PRZEŁADUJ]   Poprzedni »
[POWRÓT DO FORUM] [ZALOGUJ SIĘ] [Sortuj: Kaskadowo] [SZUKAJ]

[Admin/Moderator] [Użytkownik] [Stały Użytkownik] [Member]

• h3
  • Autor: kolekOdp: 15Ostatni: lukasz

problem dotyczy prochu chloranowego otóż mieszam w proporcjach 70/30 wszystko zajebiście zmielone chloran jest na pewno chloranem(fb to na nim miodzio) węgiel z wyższej pułki ze sklepu strzały i co na ogień mniej czułe niż pcz h**wo się pali a z węglem ze sklepu to już wcale pamiętam jak zaczynałem zabawę z h3 na węglu ze sklepu robiłem tym samym który posiadam do dzisiaj wyjebiście się paliło i było bardzo czułe na ogień tak jak normalne h3 no nie no jakby jakaś klątwa heh może ktoś miał podobny problem bo już sam nie wiem co robić próbowałem wszystkiego i nic o co chodzi
    » kolek - 05-12-09 02:43

Re. lukasz: to moze to nie kclo3 tylko jakas wyj.ebka? dodaj troche dex i sprasuj na mokro a i potnij na kawaleczki tez na mokro, po za tym twoja wypowiedz jest malo zrozumiala, nie rozumiem ocb z tym weglem...
    » Ripper87 - 05-12-09 09:31

Re. lukasz: Witam, może ten twój węgiel jest źródłem problemu, zrób własny węgiel drzewny najlepiej z gałazek wierzby ( ja tak robię i jestem bardzo zadowolony ).
    Druga opcja zrób h3 w takich proporcjach :
    kclo3 70%
    c 20 %
    s 10 %
    Z siarka jest niczym szatan :)
    Albo może po prostu proch podczas przegryzanie ci jeszcze nie wysechł i wilgotnego podpalałeś :P
    Oto mój świeżo zrobiony h3 z kapka dex ponieważ użyty został jako burst do mojej szelki 3"
    I teraz małe znaczące pytanie ile go dać jako lift ażeby szelka poleciała na duża wysokość ??
    waga szelki to 210g (cylindryczna)
    wysokości moździerza 47cm
    6mm grubość ścianek moździerza. (papierowy)
    http://www.youtube.com/watch?v=uBva hATlr6E
    » lukasz - 05-12-09 12:11

Re. lukasz: Do wymiotnięcia lepiej zainwestuj w pcz, nawet jeśli nie wychodzi ci zbyt dobra jakość to lepiej dać nadmiar pcz niż h3 do tak ciężkich szelek bo jest duże prawdopodobienstwo że ci lontu nie odpali, zmieli szelke i rozdupczy moździerz na h3
    » Ripper87 - 05-12-09 12:27

Re. Ripper87: Niestety nie mam Pcz dobre jakości lecz chyba zrobię tak ze zmieszam pcz i h3 w proporcjach 60 40 nie będzie miało to aż takiego kopa i nie powinno rozsadzić mi moździerza :)
    A tak se ostaniu rozmyślałem na lekcji PO o wynoszeniu szelek w powietrze za pomocą wodoru otrzymanego z NaOH ( niedługo będę jakiś zakupi robił u czorta a u niego ta substancja jest bardzo tania :D)
    Taki worek na śmieci wypełniony wodorem powinien polecieć z szelka na duża wysokości , potrzebna była by tez jakaś długa stopina najlepiej z kno3 i cukru jak za dawnych lat, przyczepiona do lontu szeleczki :P Tylko ten pomysł można by zastosować tylko dla bezwietrznych nocy / dni :)
    Co o tym sądzicie ??

» lukasz - 05-12-09 13:01

Re. Ripper87: Kolek, a gdzie kupiłeś ten kclo3 ??
    » lukasz - 05-12-09 16:12

Re. kolek: z tymi balonami na wodor to wyglada tak ze sredniej wielkosci worek wypelniony wodorem ma nosnosc ok 10 gram, a co do mieszania pcz z h3 to lepiej zrobic mieszanine 80/20 pcz /ssa
    » Ripper87 - 05-12-09 16:51

Re. lukasz: aaaaaaaaaaa Ripper87 1000' post! 1one one
    » Xantor - 05-12-09 16:56

Re. Ripper87: Moja szelka na lifcie H3+ PCZ poleciła naprawdę wysoko tylko burs nie odpalił gwiazdek green tt i white strobe :( ale cieszy mnie dobra defragmentacja korpusu :D
    » lukasz - 05-12-09 19:42

Re. kolek: Zalej ciepłym gorącym jak polskie dziewczyny wrzątkiem, pomerdaj jak prawdziwi faceci łyżeczką i wstaw na kaloryfer, tyle :D
    » Exploboy - 05-12-09 19:50

Re. lukasz: A może H3 na składzie:
    KClO3 60g
    C 30g
    Al 10g
    dodanie AL zwiększy temperaturę mieszanki warto też taki H3 przegryźć w acetonie wysuszyć i zmielić na pył to zwiększa zapalność (:

» Kamillo - 06-12-09 08:48

Re. Kamillo: Po co tu aceton skoro nie rozpuszcza żadnego ze składników? Po za tym mielenie tej mieszaniny było by najgłupszą rzeczą jaką mógłby robić z przedstawioną przez ciebie mieszanką...
    » Ripper87 - 06-12-09 12:19

Re. Ripper87: Chodziło mu pewnie o np. granulowanie tego prochu. :)
    » lukasz - 06-12-09 12:36

Re. lukasz: no jak to gdzie u czorcika :)
    a węgiel ze sklepu
    strzały.pl
    » kolek - 06-12-09 16:27

Re. Exploboy: jak napisałem wszystkiego już próbowałem
    » kolek - 06-12-09 16:28

Re. kolek: No to zastaje Ci tylko zakupić kclo3 najlepiej u czorta i będzie ok.
    » lukasz - 06-12-09 19:32

[0.04241 s.]   [POWRÓT DO FORUM]

The Forum (Ver. 4.21) © PIROPORTAL.ORG [ZbYcH]