|

« Następny [PRZEŁADUJ] Poprzedni » [POWRÓT DO FORUM] [ZALOGUJ SIĘ] [Sortuj: Wg. Kolejności] [SZUKAJ] [Admin/Moderator] [Użytkownik] [Stały Użytkownik] [Member]
| angielskie nazwy |
| |
| Autor: Target | Odp: 7 | Ostatni: Xantor |
więc chodzi mi o nazwy angielskie polskich odpowiedników to co znam na 100% to: C - Carbon - Węgiel O- Oxygen - Tlen Ca - Calcium - Wapń a co się domyślam Al - Aluminian - Aluminium/Glin He - Hel - Hel ale tego pewny nie jestem zna ktoś więcej tego? » Target - 16-05-07 13:22  
* Amonu (np. azotan) - ammonium * Antymon - antimony * Azotan - nitrate * Bar - barium * Benzoesan - benzoate * Bor - boric * Chloran - chlorate * Chlorek - chloride * Miedź - copper * Cynk - zinc * Dekstryna - dextrin * Dwutlenek - dioxide * Dym - smoke * Glin - aluminium * Gwiazdki - stars * Gwizdek - whistle * Kobalt - cobalt * Kwas - acid * Lepiszcz - binder * Lithium - lit * Lont - fuse * Magnez - magnesium * Mieszanina gwiżdząca - whistle mix * Młynek kulowy - ball mill * Moździerz - mortar * Nadchloran - perchlorate * Nadmanganian - permangamate * Nikiel - nickiel * Ołów - lead * Opiłki - shred * PAM - magnalium (magnALium) * PCV (polichlorek vinylu) - PVC (poli vinyl chloride) * Potas - potassium * Proch czarny - black powder * Proch - powder * Proszek - powder * Pył - dust * Rakieta - rocket * Rzymskie ognie - roman candle * Sadza - lampblack * Siarczan - sulfate * Siarczek - sulfide * Stront - strontium * Szelka - shell * Tlenek - oxide * Tuba - tube * Wapń - calcium * Węgiel drzewny - charcoal * Węglan - carbonate * Wodospad - waterfall * Wstęga - ribbon * Wyrzutnia gwiazdek - star mine * Ziarnisty - granular * Ziarno - mesh (tyczy się rozmiarów "ziaren" np. metali czyli stopnia rozdrobnienia) * Zimne ognie - sparklers * Żelazo - iron » Dominik - 16-05-07 13:50  
heh źle mnie zrozumiałeś mam 5/6 z angielskiego ale nie oto mi chodziło chodzilo mi o układ okresowy te skróty :P » Target - 16-05-07 14:46  
If you have B/A in english than it would be best to type periodic table in google graphics dont you think? http://fermat.csci.unt.edu/~mikler/ Courses/biocomputing/resources/peri odic_table.gif » GhosT - 16-05-07 14:57  
Thank you. This i wont :) (Sorry but im to leasy :P) » Target - 16-05-07 15:07  
Tak znam. W dziale pirotechnika jest. » DNF - 16-05-07 13:48  
gdzie bo jakoś niewidze ? » Target - 16-05-07 14:47  
Zaraz mam angielski więc przyszło mi na myśl: Tea who you yeah bunny Scotch me too who you » Xantor - 17-05-07 08:56  
[0.07077 s.] [POWRÓT DO FORUM]
The Forum (Ver. 4.21) © PIROPORTAL.ORG [ZbYcH]
|